Çfarë është interneti me fibër optike?

Interneti me fibër optike është teknologjia e internetit që përdor dritën për të transmetuar informacionin. Me këtë teknologji, informacioni transmetohet me ndihmën e një kablli të hollë që përmban një ose më shumë fije të ndriçuara nga drita. Kjo teknologji është shumë e shpejtë dhe e qëndrueshme dhe mundëson një shpejtësi të lartë të transferimit të të dhënave në internet. Fibra optike është shumë më e shpejtë se teknologjitë tradicionale të ADSL dhe kabllovizionit, dhe mund të ofrojë shpejtësi interneti të mëdha, duke u arritur shpejtësi prej 1 Gbps ose më shumë. Kjo teknologji është gjithashtu më e qëndrueshme, pasi nuk është e prekshme nga ndikimet e motit dhe ndërprerjet e tjera të rrjetit.

Nuk e dini ndryshimin mes Gb dhe Mbps?
Mos u shqetësoni. Ne kemi gjithcka që duhet të dini këtu.

Përparësitë e fibrave optike

Fibrat optike kanë disa përparësi në krahasim me teknologjitë tradicionale të transmetimit të sinjaleve.
Në vazhdim do t’i shpjegojmë disa prej tyre:
Shpejtësi e lartë
Fibrat optike mund të transmetojnë të dhëna me shpejtësi shumëfish më të lartë se teknologjitë e tjera të transmetimit të sinjaleve. Kjo do të thotë që mund të shikoni video dhe të keni akses në internet shumë më shpejtë.
Stabiliteti
Fibrat optike janë më të qëndrueshme se teknologjitë e tjera të transmetimit të sinjaleve. Ata nuk preken nga ndotja elektromagnetike, siç ndodh me teknologjitë tradicionale të transmetimit të sinjaleve.
Kualiteti i lartë i sinjalit
Fibrat optike transmetojnë sinjale nëpërmjet dritës, kështu që kualiteti i sinjalit është shumë më i lartë se teknologjitë e tjera të transmetimit të sinjaleve.
Mbajtja e shpejtësisë
Fibrat optike mund të transmetojnë të dhëna në distanca shumë të gjata, pa humbjen e shpejtësisë së sinjalit. Kjo do të thotë që nuk do të keni probleme me shpejtësinë e internetit nëse jeni larg qendrës së rrjetit të fibrave optike.
Siguria
Fibrat optike janë më të sigurta se teknologjitë e tjera të transmetimit të sinjaleve.

Internet super i shpejtë, jo super i shtrenjtë

Interneti me fibër optike nga Abissnet ofron shpejtësi të lartë dhe cilësi të mirë në një çmim të arsyeshëm. Në krahasim me internetin tradicional të rrjetit koaksial, fibra optike është shumë më e shpejtë dhe ofron një përvojë të përmirësuar të shfletimit në internet dhe transmetimit të videos. Megjithatë, shumë njerëz e konsiderojnë internetin me fibër optike si një opsion të shtrenjtë, por me Abissnet kjo nuk është e vërtetë. Ne ofrojmë paketa të lira dhe të përputhshme me nevojat e klientëve tanë.

Përveç kësaj, me një paketë të kombinuar Internet + Televizion, mund të merrni shpejtësi të larta të internetit dhe kanale televizive të preferuara, të gjitha në një çmim të arsyeshëm. Prandaj, me Abissnet mund të keni një internet super të shpejtë, pa u shqetësuar për çmimin.

Mos vononi: Bëhuni pjesë e komunitetit Abissnet, me rrjetin më të mirë të fibrës optike në Shqipëri

E ardhmja e fibrës optike

Fibrat optike po bëhen gjithnjë e më të njohura ne botë për shkak të shpejtësisë dhe performancës së tyre të lartë në krahasim me teknologjitë e tjera të lidhjes së internetit. Në fakt, industria e fibrave optike ka filluar të rritet me një ritëm të shpejtë dhe pritet të vazhdojë kështu edhe në të ardhmen.

Në Abissnet, jemi të përkushtuar për të siguruar aksesin më të mirë të internetit për klientët tanë. Ndaj, ne po investojmë në infrastrukturën tonë të fibrave optike për të siguruar një shërbim sa më të mirë të mundshëm për klientët tanë.

Përveç performancës së lartë të fibrave optike, një nga avantazhet kryesore të kësaj teknologjie është që është shumë më e qëndrueshme se teknologjitë e tjera të lidhjes së internetit. Kjo do të thotë që klientët tanë kanë shërbim të besueshëm dhe pa shkëputje në të gjithë kohën. Me rritjen e përdorimit të fibrave optike në të gjithë botën, pritet që kjo teknologji të vazhdojë të inovohet dhe të përmirësohet edhe më tej në të ardhmen. Ne në Abissnet do të vazhdojmë të jemi në krye të kësaj industrie dhe të ofrojmë shërbime sa më të mira të mundshme për klientët tanë.