Çfarë është një Megabit? Mega - çfarë?

Një Mb është një standard i shpejtësisë së internetit dhe përfaqëson 1 milion bit. Kjo do të thotë se sa më shumë Mb të keni, aq më e madhe është shpejtësia e internetit tuaj.

Nëse keni 150 Mb, mund të bëni gjëra të mrekullueshme në internet. Mund të shkarkoni një episod tërë të një seriali në më pak se 2 minuta, një film të tërë në 4.5 minuta, dhe mund të ngarkoni 100 foto me rezolucion të lartë në vetëm 16 sekonda. Këto janë vetëm disa shembuj të asaj që mund të bëni me shpejtësinë e internetit tuaj, por ju keni nevojë për mbështetje dhe shërbime cilësore për ta bërë atë të funksionojë në mënyrën më të mirë të mundshme. Abissnet ju ofron këto shërbime dhe ndihmon që ju të keni një përvojë të jashtëzakonshme në internet.

Mb, Mbps, MB. Cili është ndryshimi?

Mb është Mega bit, (b e vogël)
MB është Mega Byte (MB, B e madhe)
Megabit (Mb) dhe Megabyte (MB) janë shumë të ndryshme.

Bit do të thotë shpejtësi, Byte do të thotë ruajtje.

Duhen 8 Megabit për të bërë 1 Megabajt (8 që do të thotë se për të shkarkuar një skedar 1MB (Megabajt) në 1 sekondë, brezi juaj i gjerë duhet të jetë 8 Mb/8 Mbps (Megabit/Megabit për sekondë). Dhe sa më shumë Mb të keni, aq më i shpejtë është interneti juaj.

Ende me ne? Kjo mund të ndihmojë… Një film është rreth 5000 MB (Megabyte) hapësirë ruajtëse.
Nëse shpejtësia juaj e brezit të gjerë është 50 Mbps (Megabit) ose 50 Mbps (Megabit për sekondë), mund të shkarkoni një film në pak më pak se 13.5 minuta.
Nëse shpejtësia juaj e brezit të gjerë është 150 Mb ose 150 Mbps, mund të shkarkoni një film në 4.5 minuta.
Nëse shpejtësia juaj e brezit të gjerë është 1000 Mb ose 1000 Mbps, mund ta shkarkoni një film në 40 sekonda.

Një Gigabit

Një Gigabit (Gb) është njësi më e madhe e matjes së shpejtësisë së internetit sesa Megabit (Mb). Megabit përmban 1 milion bit, ndërsa një Gigabit përmban 1 miliard bit. Shpejtësia e internetit tuaj shpesh matet në Gigabit/sec (Gbps).
Nëse keni një lidhje interneti 1 Gbps, ju mund të shkarkoni një film të tërë HD në më pak se 1 minutë dhe një album me 10 këngë në më pak se 1 sekondë. Mund të shikoni video në rrjet në cilësi të lartë dhe të dërgoni sasi të mëdha të të dhënave në internet në kohë reale, pa asnjë ndërprerje. Megabit (Mb) dhe Gigabit (Gb) kanë rëndësi thelbësore për te ditur shpejtësinë e internetit dhe mund të ndikojnë në mënyrë të drejtpërdrejtë në performancën e internetit tënd. Nëse dëshironi një internet shumë të shpejtë, mund të konsideroni një lidhje të ngjashme me fibra optike.

Këto tingëllojnë paksa teknike, por me ne është shumë e thjeshtë:
Ofrojmë 4 ose më shumë shpejtësi interneti që mund t’i zgjidhni lehtësisht dhe sa më shumë Megabit të zgjidhni, aq më i shpejt do të jetë shërbimi juaj. Mund të zgjidhni ndërmjet shpejtësive si 50Mb, 150Mb, 500Mb ose 1Gb-zgjedhja është e juaja. Paketat tona të shërbimit internet mund t’i shikoni këtu. Nëse keni ndonjë pyetje, mos hezitoni të na kontaktoni në e-mailin support@abissnet.al ose të na telefononi në numrin 044 300 123 për të marrë ndihmë nga ekipi ynë i Shërbimit të Klientit.