Internet super i shpejtë, jo super i shtrenjtë

Interneti me fibër optike nga Abissnet ofron shpejtësi të lartë dhe cilësi të mirë në një çmim të arsyeshëm. Në krahasim me internetin tradicional të rrjetit koaksial, fibra optike është shumë më e shpejtë dhe ofron një përvojë të përmirësuar të shfletimit në internet dhe transmetimit të videos. Megjithatë, shumë njerëz e konsiderojnë internetin me fibër optike si një opsion të shtrenjtë, por me Abissnet kjo nuk është e vërtetë. Ne ofrojmë paketa të lira dhe të përputhshme me nevojat e klientëve tanë.

Përveç kësaj, me një paketë të kombinuar Internet + Televizion, mund të merrni shpejtësi të larta të internetit dhe kanale televizive të preferuara, të gjitha në një çmim të arsyeshëm. Prandaj, me Abissnet mund të keni një internet super të shpejtë, pa u shqetësuar për çmimin.

Për çfarë përdoret shpejtësia e ngarkimit?

Shpejtësia e ngarkimit përdoret për të dërguar të dhëna nga pajisja juaj në internet. Ka disa përdorime të zakonshme për shpejtësinë e ngarkimit që përfshijnë:
Ngarkimi i materialeve në kompjuterin tuaj
Kur dërgoni materiale si dokumenta, fotografi, video ose muzikë nëpërmjet shërbimeve të postës elektronike, shërbimeve të rrjeteve sociale ose faqeve të përbashkëta, shpejtësia e ngarkimit ndikon në kohën që ju duhet për të dërguar këto materiale.
Transmetimi i drejtpërdrejtë i audiove apo videove
Kur dërgoni materiale si dokumenta, fotografi, video ose muzikë nëpërmjet shërbimeve të postës elektronike, shërbimeve të rrjeteve sociale ose faqeve të përbashkëta, shpejtësia e ngarkimit ndikon në kohën që ju duhet për të dërguar këto materiale.
Ecuria e punës në distancë
Në rastet kur punoni në distancë, mund të keni nevojë të dërgoni ose të ngarkoni dokumente, prezantime, video ose të punoni në platforma të mbështetjes së punës në distancë. Shpejtësia e ngarkimit të shpejtë do t’ju lejojë të kryeni këto detyra më lehtësisht dhe me efikasitet.
Përdorimi i aplikacioneve të internetit
Disa aplikacione ose platforma kërkojnë që të dërgoni të dhëna të mëdha në internet për të punuar si duhet. Për shembull, kur ngarkoni materiale të mëdha në platforma të punës në grup, kur punoni në lojëra online ose përdorni platforma të transferimit të sasive të mëdha të të dhënave, një shpejtësi e mirë e ngarkimit do të rrisë performancën e tyre.
Gjithashtu duhet përmendur se përdorimi i saktë i shpejtësisë së ngarkimit varet nga nevojat dhe aktivitetet individuale të përdoruesit të internetit.

Pse shpejtësia e ngarkimit ka rëndësi kur punoni nga shtëpia?

Kur punoni ne distancë, mund të keni nevojë të dërgoni dokumente të mëdha, skedarë grafikë ose materiale të tjera me kolegët tuaj ose klientët. Nëse shpejtësia e ngarkimit është e ulët, dërgimi i këtyre skedarëve mund të vonohet dhe të ndikojë në produktivitetin tuaj. Me një shpejtësi të ngarkimit të mirë, ju mund të dërgoni dhe merrni skedarë me shpejtësi, duke ndihmuar në efikasitetin dhe komunikimin e mirëfilltë.
Kur punoni nga shtëpia, komunikimi me anëtarët e tjerë të ekipit juaj është thelbësor. Shpejtësia e ngarkimit siguron që të dërgoni postime, dokumente ose të punoni në aplikacione të bashkëpunimit në grup me shpejtësi të lartë. Kjo e bën më lehtë për t’iu bashkuar video-konferencave, të ndani dokumenta apo të komunikoni përmes bisedave në kohë reale.
Kur punoni nga shtëpia, ju mund të keni nevojë për të marrë pjesë në video-konferenca, takime virtuale dhe prezantime në drejtpërdrejtësi me kolegët, klientët ose bashkëpunëtorët tuaj. Një shpejtësi e ngarkimit të shpejtë do t’ju sigurojë një përvojë të mirë transmetimi, duke bërë të mundur komunikimin vizual të qartë dhe të pakthyeshëm me të tjerët.

Si mund ta di se cfarë shpejtësie interneti kam?

Për të matur shpejtësinë e ngarkimit të internetit tuaj, klikoni butonin “Testo shpejtësinë”. Ky test i shpejtësisë do t’ju tregojë shpejtësinë aktuale të ngarkimit dhe shkarkimit në pajisjen tuaj. Pasi të klikoni, faqja do të fillojë të dërgojë të dhënat për të llogaritur shpejtësinë e ngarkimit në pajisjen tuaj.

Pasi testi të përfundojë, faqja do t’ju tregojë shpejtësinë e ngarkimit të internetit tuaj në megabit për sekondë (Mbps).

Përmes këtij testi, ju mund të mësoni shpejtësinë aktuale të ngarkimit të internetit tuaj. Kjo do t’ju ndihmojë të kuptoni cilat janë kapacitetet e shërbimit tuaj dhe nëse shpejtësia e ngarkimit është e përputhur me pritshmëritë tuaja.

Pse shpejtësia e ngarkimit ka rëndësi kur punoni nga shtëpia?

1

Kontrolloni lidhjen fizike

Sigurohuni që pajisja juaj të jetë lidhur me modem ose ruterin me një kabëll Ethernet për shpejtësi të larta. Kjo siguron një lidhje më të qëndrueshme dhe më të shpejtë në krahasim me një lidhje me Wi-Fi.

2

Rishikoni konfigurimin e pajisjes

Kontrolloni konfigurimin e pajisjes tuaj të rrjetit për të parë nëse ka ndonjë konfigurim që mund të ndikojë në shpejtësinë e ngarkimit.

3

Na kontaktoni

Nëse keni shqetësime rreth shpejtësisë së ngarkimit, na kontaktoni për të raportuar problemin tuaj. Ne verifikojmë lidhjen tuaj për të identifikuar çdo problem potencial dhe për të dhënë zgjidhjen e duhur.

4

Kontrolloni pajisjet tuaja

Nëse keni lidhur shumë pajisje në internetin tuaj, përpiquni të ulni numrin e pajisjeve aktive që mund të ndikojnë në shpejtësinë e ngarkimit. Pajisjet e shumta në internetin tuaj ulin shpejtësinë e ngarkimit.

5

Kalimi ne kapacitet më të lartë

Nëse interneti juaj has problematika në lidhje me shpejtësinë e ngarkimit të materialeve, ateherë ne ju rekomandojmë një rritje kapaciteti të shpejtësisë së internetit duke pasur më të lehtë dhe më të lundrueshëm qëndrimin ne internet.