Vendi më i mirë për të vendosur ruterin tuaj?

Të gjesh vendin më të përshtatshëm për të vendosur ruterin tuaj mund të jetë e ndërlikuar.Por mos u frikësoni Ne kemi përpiluar një listë me këshilla kryesore në mënyrë që të mund të shfrytëzoni sa më shumë shpejtësinë tuaj të internetit dhe të zbuloni se si të përfitoni performancën më të mirë nga ruteri juaj.

Përdorni një vendndodhje qendrore

Vendosja e ruterit në një vendndodhje qendrore është e rëndësishme për t’u siguruar që sinjali të përhapet në mënyrë të barabartë në të gjitha pjesët e shtëpisë tuaj. Kjo është e vlefshme sepse muret dhe objektet mund të ngadalësojnë sinjalin wireless. Me vendosjen e ruterit në qendër të shtëpisë, do të minimizoni distancën që sinjali duhet të bëjë dhe do të keni sinjal më të fortë për aktivitete si shfletimi, shkarkimi dhe transmetimi.

Mos e vendosni ruterin tuaj në kuzhinë

Është e rëndësishme të mbani ruterin larg kuzhinës, diçka që mund të mos keni menduar më parë. Përse? Sepse pajisjet metalike në kuzhinë, si mikrovala, furrë e gazit dhe enët e kuzhinës, mund të shkaktojnë ndërprerje dhe dobësim të sinjalit wireless. Prandaj, vendosja e ruterit në një vend të largët nga kuzhina është e rekomandueshme për të siguruar një sinjal më të qëndrueshëm dhe performancë të lartë të internetit në shtëpinë tuaj.

Kontrolloni lartësinë e vendosjes së ruterit

Dyshemeja nuk është vendi ideal për ruterin tuaj, pasi sinjali Wi-Fi përhapet edhe në pjesën poshtë. Është e rëndësishme të kontrolloni lartësinë e ruterit dhe ta ngjisni atë, pasi kjo mund të rrisë performancën e tij. Ne rekomandojmë vendosjen e ruterit në një raft ose vend të lartë, për të arritur një mbulim më të gjerë dhe sinjal më të fortë. Kështu do të sigurohet që të gjithë në shtëpi të kenë një lidhje të mirë WiFi. Të mos ketë më pengesa për WiFi!

Mos e vendosni ruterin pranë pajisjeve elektronike

Vendosja e ruterit në një distancë të arsyeshme larg pajisjeve elektronike të tjera është e rekomandueshme për të minimizuar ndërhyrjet e sinjaleve të radios. Kjo do të ndihmojë në parandalimin e ndërprerjeve dhe dobësimit të sinjalit Wi-Fi gjatë shfletimit të internetit ose shikimit të transmetimeve. Në këtë mënyrë, mund të siguroheni që të gjithë anëtarët e familjes të kenë një performancë të mirë të lidhjes Wi-Fi.

Mbani ruterin tuaj në një hapësirë të hapur

Vendosja e ruterit në zone pa pengesa është më e mirë. Rrugën më të shkurtër midis ruterit dhe pajisjeve të tjera përforcon sinjalin WiFi. Nëse ruteri është larg prizës së afërt, përdorni një kabllë Ethernet të gjatë për të siguruar një lidhje të qëndrueshme.

Mos e vendosni ruterin pranë një dritareje

Ruteri juaj nuk ka asnjë arsye që ta mbani pranë dritares. Nëse ruteri juaj vendoset pranë një dritareje, një pjesë e madhe e sinjalit do të dalë jashtë dhe do të shkojë dëm ccka do rezultojë në ulje të shpejtësisë. Pozicioni më i mirë për ruterin tuaj është diku në qendër, ku sinjali nuk mund të ikë në zonat ku nuk po përdorni Wi-Fi.

Largoni çdo pengesë

Vendosja e ruterit larg objekteve metalike, tubave në mure dhe pasqyrave minimizon ndikimin e tyre në sinjalin Wi-Fi. Ndërsa uji ka një ndikim më të dobët, nuk ka nevojë për shqetësime të mëdha në lidhje me rezervuaret e ujit ose ngrohësit e ujit. Në përgjithësi, vendosni ruterin në një pozicion të lartë, qendror dhe larg ndërhyrjeve fizike dhe elektronike për të siguruar një sinjal të fortë dhe një mbulim të mirë në të gjithë hapësirën.

Keni nevojë për më shumë ndihmë me ruterin tuaj?

Shpresojmë që këto këshilla të kenë ndihmuar t’i përgjigjen çdo pyetjeje që keni pasur në lidhje me vendosjen e ruterit tuaj, por nëse keni ende nevojë për ndihmë shikoni pyetjet e shpeshta të ruterit tonë ose zbuloni ndryshimin midis modemit dhe ruterit.

Interneti ende nuk është mjaft i shpejtë?